Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co vlastně ukázaly Dejvice:

- když privatizujeme výnosy a socializujeme náklady, prosperuje soukromý vlastník skvěle

- pokud se města a obce musí starat o infrastrukturu, kde na to mají vzít?

Výnosy jdou jinam, částky z pronájmů (pokud se vůbec platí) jsou nedostatečné a z EU nedostaneme nic - právě proto, že by to dotovalo ty soukromé subjekty.

No a tak se údržba sítě zanedbává, protože na její dotaci z jiných zdrojů už ve veřejných rozpočtech nemusí mít města a obce dostatek prostředků.

0 0
možnosti

Veřejná společnost může fungovat lépe - viz Berlín, který občané cestou petice donutili, aby si hospodaření s vodou odkoupila od soukromé společnosti zpět.

0 0
možnosti

Na tech 5000 Kc se moc neteste, oni vam o to pak zvednou vodne a stocne.

Nejvic se mi vzdy libi argumentace, ze v zahranici jsou ty ceny jeste vyssi. Ale soudruzi zapominaji napsat, ze se tam potrubi a kanalizace prubezne udrzuje a obnovuje. Ne jako v tech Dejvicich, ze by meli potrubi stare 200 let. Teda pokud to neni vymysl novinaru.

Dobre si pamatuju, ze jeste na zacatku padesatych let jezdil po Praze takovej malej nakladacek. Zastavil u kazdyho kanalu, meststi zamestnanci v cerne uniforme ten Kanal otevreli, jerab na nakladaku vytahl tem kos a zamestnanci ho vysypali na korbu. Pak zase dali pekne vse na sve misto.

Videl to nekdo dnes nebo i vcera pred sametem?

0 0
možnosti

Kde v zahraničí jsou ceny vyšší než u nás?

V Paříži se za vodu platí totéž co u nás (přitom příjmy obyvatel Prahy jsou cca 40% příjmů obyvatel Paříže).

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Šéfredaktorka oVodarenstvi.cz se zájmem nejen o českou vodu:). Moje kredo: "Než dlouze nadávat, je lepší zkusit to změnit!"

Seznam rubrik