Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Takhle veřejné napadení vodárenských společností ze strany PK je skoro na žalobu. Jinak - já piju jedině vodu z kohoutku už celá léta ( nejsem trotl, abych tahala domů metráky vody a zpětně prázdné lahve do kontejneru). Zatím já i moje rodina žijeme ve zdraví. A ještě - někde jsem četla (šťourové prominou, tehdy jsem netušila, že bude tahle diskuse a nenapsala jsem si zdroj), že voda z našich vodovodů je nejkvalitnější v Evropě. Tak co tu ještě řešíme.

3 0
možnosti

A kojenec je něco jako nadčlověk, co ideálně a jenom může pít vodu z pramenů pramenících 300m a níže pod zemí? Na rozdíl od USA není u nás voda v řádu povinně zničená příměsemi fluoridu, co dělá z lidí polodementní apatické trosky závislé na farmaceutickém průmyslu. Teda zatím..

2 0
možnosti

..reakce na příspěvky p. Michálka

0 0
možnosti

Voda v PET 1,5 l = 12 Kč = 1m krychlový 8000 Kč, voda z kohoutku 1 m krychlový 80 Kč.

To  je výsledek, kde se berou peníze na reklamu a ostatní oblbováky. Navíc je ramenitá voda v ČR dražší než třeba v Emirátech......kde mají velké problémy s pitnou vodou. Kdyby bylo na výrobcích minerálek, tak nám zakážou pít vodu z kohoutku, která má někdy lepší parametry, než jejich balená. Možná mám štěstím že bydlím v lokalitě, kde je kohoutková voda na úrovni kojenecké vody....

12 1
možnosti

Fakt: Za tímhle humbukem stojí PR kampaň agentury, kterou si najala Mattoni, protože jim klesají prodeje.

6 0
možnosti

k balené vodě malý dodatek - všechny údaje o obsažených látkách, uvedené na obalu, stejně jako testování kvality vody, senzorika a další jiné kontrolní údaje = platí pouze pro moment, kdy lahev opouští vrata výrobního závodu. Pokud se voda převáží nestandardním způsobem, nebo se tak skladuje (na venkovních otevřených plochách, na slunci apod.), přičemž všechny tyto vlivy mají velmi negativní vliv na kvalitu vody uvnitř - tak to se již nedozvíte.. Voda z kohoutku jedině! Její kvalita je, na rozdíl od balené, kontrolována každý den.

7 0
možnosti

" ... má za sebou možná pobyt v nekvalitním vodovodním řadu ve společnosti zbytků hormonů a léčiv ...", tady myslím naprosto jednoznačně zpochybňují kvalitu vodovodní rozvodné soustavy a péče o ní; nechají si to líbit? Jinak si myslím, kdo má rozum na správném místě, musí se tomu smát. Tedy až na to, že jsem si vždy myslel že podobné instituce jako je PK jsou hochštapler-free, tedy lobby-prosté. Jak jsem se mýlil ... V tom případě žu mi ovšem napříště bude vždy šumák co PK hlásá, protože vždy za tím může být jen zájmová skupina.

1 0
možnosti

Citát ze společného příspěvku profesorů Grünwalda a Žáčkaze sborníku každoročního

semináře Aktuální otázky vodárenské biologie(AOVB,1997): „Rozvodnou síť pitné vody lze

chápat jako gigantický reaktor, v němž probíhá celá řadachemických, fyzikálně chemických a

mikrobiologických procesů. Jejich vliv na kvalitudopravované vody je většinou negativní“. Děje vgigantických reaktorech vodárenských sítí jsou aktuálním předmětem pozornostivodárenských hydrobiologů nacelém světě od počátku 90. let 20. století.

Důvod: závažná druhotnákontaminace pitné vody vlivem její biologické aktivity na vodárenských sítích. V nárůstech řas na vodárenských zařízeních se pomnožujíprvoci, červi a larvy hmyzu. Mimobuněčné produkty jejich metabolismu i produktyrozkladu jejich uhynulých těl se vodárenskou úpravou prakticky nezachytí aprocházejí do dodávané vody. Vzniklé biofilmyi druhotné nárůsty zvyšují obsahorganických látek v pitné vodě. Jejich množství i druhové složení záleží na řaděpodmínek – z nichž jmenujme alespoň složení a teplotu vody, dobu zdržení arychlost proudění vody v síti. Zvlášť při dodatečné chloraci na dlouhýchvodárenských sítích je patrný i nárůstTHM.

0 2
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti

Voda z kohoutku je vždy chlorovaná - takže takovou vodu bych kojenci určitě nedával

0 8
možnosti
Foto

I32v82a29n 33M95a43r96e67k

25. 7. 2013 21:26

Není nad vodu v PET-ce pěkně odstátou drahnou dobu na dvoře za kdejakým marketem ! ! ! 8-o Rv

20 1
možnosti

Pokud jedu na delší cestu, koupím si vodu v plastu, protože natočená do flašky z vodovodu je po nějaké době nechutná. Doma ji piju čerstvou, což se dá.

1 1
možnosti

Když jste tady všichni tak chytří, vysvětlete mi, jak je možné, že PETka se 2 litry slazené (umělými sladidly) limonády stojí 5,90 a PETka s 1,5 litrem minerálky se pohybuje nad 12 Kč (alespoň u nás v zapadákově ? Vždyť do limonády se musí vše vyrobit (sladidlo, barvivo, bublinky) a u minerálky se jenom nastaví flaška k prameni.;-)

10 0
možnosti

Jo, proto se vztekají. Vysychá jim tento náramný penězovod....

14 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Šéfredaktorka oVodarenstvi.cz se zájmem nejen o českou vodu:). Moje kredo: "Než dlouze nadávat, je lepší zkusit to změnit!"

Seznam rubrik