Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

9. 5. 2012 6:20
Gwendolyn z 23.09

to napsala nejvýstižněji. Nebudu to opakovat.

1 0
možnosti

wiki5

9. 5. 2012 14:12
Re: Gwendolyn z 23.09

jenze to neni pravda

0 0
možnosti

obr Kolodej

9. 5. 2012 4:44
Jste chytra holka

a umite se dfivat okolo sebe.

U nas v Kanade je to podobne. Zkuste nekdy stredozapad a zapad Spojenych Statu, nebo zapad a sever Kanady. Nebudete zklamana.

Ja se po sametaku temer desil z toho, jak byli nekteri  lidi k Americe nekriticti. Ted se karta obratila a spousta hloupych lidi naopak hloupe nadava na neco, cemu nerozumi. Pritom by se od Americanu prave oni mohli ucit cestnosti, uprimnosti a zdravemu optimismu.R^

1 0
možnosti

josef knor

9. 5. 2012 4:08
nejde NIC než jen souhlasit

moc pěkně napsáno a nejen, že jsem podpořil karmu, ale píšete mi z celého srdce. Mne už nebaví pořád číst ty horory, prožívat depky a potkavat samé n@srane lidi. U nás se většinou všechno co je trošku americké nebo z Ameriky, tak se to jen kritizuje a odsuzuje. Většinou to dělají lidi co tady nikdy nebyli a sami jsou naštvaní, že se tady ani nikdy v životě nedostanou. :-( Mne je tady v USA přímo na Floridě moc dobře vím, že jsou tady někteří až v afektu, ale mne to nevadí, beru je takové jací jsou a baví mne to je pochopit. Pořád je to pro mne příjemnější než potkávat ty naštvané tváře u nás v čechách.:-/

1 0
možnosti

mašlomcha

9. 5. 2012 1:16
Čechy poznáš podle zamračené tváře na dálku

o tom píše Hanzelka v cestopise: když dalekohledem viděli v poušti nějaké cestovatele s nezvykle zamračenými tvářemi hned je prý napadlo, že by to mohli být Češi. A byli.

Takže asi to máme nějak v sobě. Bohužel.

1 0
možnosti

Gwendolyn :)

8. 5. 2012 23:09
Povrchne ano, hloubeji ne

Tak jako prvni dojem lidi je, ze v CR jsou kabonici se tvare, prvni dojem v USA, jak jsou vsichni usmevavi. Hloubejsi rozbor ukaze, ze v CR se najde spousta fajn lidi a v USA se najde spousta pokrytcu, kde usmev znamena presny opak, pozdrav je nuceny a jak se mas je jenom fraze stejne jako Miluji te. Otravene prodavacky najdete vsude mozne, dobre a spatne lidi tez, to same malomestaky a omezence, dojmy turisty klamou, soudit zemi podle zazitku turistu je nutne brat s hodne velkou rezervou.

2 0
možnosti

wiki5

9. 5. 2012 5:12
Re: Povrchne ano, hloubeji ne

Hloubejsi podle vzoru hloupejsi. Nase vseznalkyne cestiny a pomeru v Cechach i v USA nam presentuje nejen perfektni cestinu, ale i perfektni nazor. Samozrejme ten spravnej.

0 0
možnosti

vladimir.t.gottwald

8. 5. 2012 16:11
Asi jo!

:o)

1 0
možnosti

cerny.prem

8. 5. 2012 13:49
jo to sice jo

ale když je něco v p... tak si nebudu jen kvůli optimismu nalhávat, že je všechno ok . To si totiž sám lžu .

A ti usměvaví jsou super ale dost často to jsou lidé pracující ve službách a tam to je za prvé v popisu práce a za druhé je tam snaha vám něco prodat, udělat kšeft. Ale to jsem neměl psát abyste si žila v nevědomosti to je pro jednotlivce mnohem lepší.

2 0
možnosti

free hummingbird

8. 5. 2012 16:10
Re: jo to sice jo

Všechno v háji není skoro nikdy, něco je v háji skoro pořád. Jak se s tím srovnáte a jak k tomu budete přistupovat, záleží jen na vás. Někdo si i přes potíže vybere si vážit a užívat i toho mála, co je krásné, a někdo si jde kvůli blbosti hodit mašli. Je to svobodná volba každého člověka.

0 0
možnosti

troublemaker cz

8. 5. 2012 9:07
Karma a

R^R^R^.

1 0
možnosti

Gašpo_3

8. 5. 2012 7:22
No, možno je to trochu inak než si myslíte

My sme bežne zvyknutí sa dívať aj cudzím ľuďom do očí. Stretnete niekoho na ulici, zavadíte bežne o jeho pohľad a považuje sa to za normálne.

Ale v Amerike je aj krátky očný kontakt považovaný za výzvu ku komunikácii. Možno preto Vám pripadali všetci tak komunikatívni.;-)

A ten optimistický prístup k životu? Tak trochu spoločenské pozlátko, ktoré so skutočným stavom mysli nemusí vobec korešpondovať. Klamanie telom. Keď divokým západom putujúci osadníci narazili na inú skupinu, začali byť halasne veselý a priateľský, aby dali na diaľku najavo že nechcú žiadny konflikt.

Ako keď si niekto začne nahlas spievať ak v noci prechádza parkom a má strach.

2 0
možnosti

May West

8. 5. 2012 7:34
Re: No, možno je to trochu inak než si myslíte

Pocem, Gaspo...kolik let si v Americe zil? Ja znam pouze lidi, kteri se mi pri rozhovoru do oci divaji. To jsi prehnalRv;-O

2 0
možnosti

kaktusak

8. 5. 2012 5:49
Ano, při vědomí těch desetitisíců obětí humanitárních válek

člověku opravdu nezbývá, než se přihlouple usmívat. Takhle nějak:-)

1 0
možnosti

free hummingbird

8. 5. 2012 15:48
Re: Ano, při vědomí těch desetitisíců obětí humanitárních válek

Soudruhu, to mluvíte takto s despektem o obyčejných pracujících jen proto, že jsou Američané? Z vás by tedy strana moc radost neměla, takto mluvit o proletariátu... ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Šéfredaktorka oVodarenstvi.cz se zájmem nejen o českou vodu:). Moje kredo: "Než dlouze nadávat, je lepší zkusit to změnit!"

Seznam rubrik