Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesmysl.

Logika platí vždy jen tím směrem, aby zákazník platil víc a víc.

Už dnes stojí v Praze kubík totéž co v Paříži.

Při polovičních příjmech obyvatel Prahy...

Rv

2 0
možnosti

P10e17t21r 88L86u64k10e54š

22. 4. 2013 13:37

Nejde o nic jiného, než o PR článek distribučních společností, kterým jde novela zákona na ruku. Dodavatel má přivést přípojku k odběrateli. Tomu může být celkem lhostejné, pod kterými pozemky inženýrská síť vede, jestli si dodavatel zřídil věcná břemena na pozemcích, přes které jde, jestli při tom poškodil jiné sítě, nebo v jakém materiálu a kvalitě práci provedl. Co to je za pitomost, "že se má zákazník starat o přípojku". Na obecním, nebo jiném cizím pozemku? Jak asi? Zákazníkovi patří vedení od vodoměru ke kohoutkům. Pokud bude uzavírací armatura na mé straně plotu, můžu se maximálně starat o to, co je u mě. Cokoliv se odehraje za plotem není věc zákazníka. Jestli si myslíte, že lidé tupě zaplatí opravu kusu Vašeho vedení a např. díry v komunikaci, nebo poškození tramvajové trati vzniklé následkem poruchy, tak si to myslete dál. Já se zase domnívám, že  se dočkáte pozoruhodné serie žalob. O tom, že černá je vlastně bílá, jste mě příliš nepřesvědčila. Na druhou stranu jen děláte svou práci šéfredaktorky serveru Vodarenstvi.cz.

4 1
možnosti

J18a94n 30D94l58o89u52h69ý

22. 4. 2013 14:10

hezký, ale zákon hovoří jinak ;-D

1 0
možnosti

:-)  Milá paní autorko! Běžně platilo, že přípojka patří majiteli buď od hydrantu ke kterému je připojena, nebo od hranice vlastního pozemku! Představte si, že budete mít stometrovou přípojku pod veřejnou komunikací, kde projedou denně stovky aut, nehoře asfalt a ukáže se porucha. V návrhu ještě dokonce chtěli fakturovat vodu, která z Vaší poškozené přípojky uteče. Firmu si nevyberete a pak Vám klidně může přijít faktura na půl milionu a můžete se jít oběsit. Když se to privatizovalo, tak i za úplatky. Tolik o to zahraniční firmy stály. Měly si být vědomy toho, jak to tu roky běží. Ale správní kapitalisté... zisky pro nás, náklady pro vlastníky, čili naše živitele. Zdá se Vám cena za vodné a stočné malá? Za proklínané totality 1m kub. za O,8O Kč!!! A nikdo si nestěžoval! Nepatříte mezi lobbisty některé z firem??? RvRvRv

3 0
možnosti

Přípojka připojená k hydrantu? Jste si jistý že víte, o čem mluvíte?

1 0
možnosti

A také prosím, jak jim, jako neznalý, dokážu, že už popáté opravovaná přípojka není zase závadná. Já totiž četl, že VaK ji mají dále spravovat, ale platit to budou vlastníci.

4 0
možnosti

můžete mi prosím vysvětlit, jak se mám starat o přípojku vedenou pod cizím pozemkem, nejlépe komunkací I. třídy?

5 0
možnosti

Stejně, jak to to teď dělá Váš dodavatel vody. Oni na to taky nemají žádný kouzelný proutek.

0 2
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Šéfredaktorka oVodarenstvi.cz se zájmem nejen o českou vodu:). Moje kredo: "Než dlouze nadávat, je lepší zkusit to změnit!"

Seznam rubrik