Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rito

12. 3. 2012 9:25
Nejen pro stavební společnosti.

Trochu jste přesměrovala problém, který ve skutečnosti je. Tím je pronájem vodárenského zařízení nejen v Praze, ale v celém Česku. Je to kšeft do nebe volající! Pronajimatel (města) hradí veškeré náklady spojené s investicemi do pronajatého majetku, a nájemníci - vodárenské firmy jen vesele pobírají. A pokud jde o Vaše konstatování, že požitek mají stavební firmy a pražané ne, tak se vkrádá do myšlení odkud jsou tito povedení nájemníci? Oni totiž mají na investiční akce ve vztahu k realizačním stavebním firmám nejblíž. Ruka ruku myje. Ono totiž ve skutečnosti Pražská radnice, nájemní provozní firma a stavební společnosti jsou v pevném balíku paněz, který si mezi sebou nenápadně dělí. A závěr? Jakákoliv cena - posuzovaná současným vztahem - je dopředu stanovená tak, aby se podělili všichni, ale především aby tento vztah - smlouva o pronájmu vodárenského zařízení - trval co nejdéle. Což se v Praze stalo.

3 0
možnosti
PH

petrph

12. 3. 2012 6:38
zase to tak s EU dotacemi nemá moc společného

Když se podrobně podíváme do textu, tak zjistíme že za 6 miliard by tu čističku nikdo u nás nepostavil, a ani takovou takovou cenu ve výběrovém řízení nikdo neuváděl - je zde uvedeno " . Podle některých odhadů by podle těchto plánů rozpočet mohl dosáhnout až 20 miliard. "Takže, Kdyby EU nedala svých 6 miliard, tak by město muselo zaplatit plných 20.

O kus dál sice píší, že "Někteří odborníci odhadují celkový rozpočet na modernizaci čističky na 6 miliard korun."- ale podle názorů odborníků se přeci u nás nestaví ani se podle nich nevyhrávají  výběrová řízení.Berme  realitu jaká je, s EU nebo bez...Je tím že bychom vystoupili z EU a nedostávali dotace se nic neušetří, to se bude naopak rozkrádat a předražovat ještě víc,

2 0
možnosti
VH

Totedyne

12. 3. 2012 9:26
Re: zase to tak s EU dotacemi nemá moc společného

R^ Ještě bych podotkl, že za 6 mld. by se pořídit čistička dala, ale s daleko horšími parametry. Ani těch 20 mld. není vysoutěžená cena, ale odhad projektantů nebo někoho jiného. Problém s vysoutěžením ceny je, že se do soutěže nemůže přihlásit každý zedník-živnostník, s takovými stavbami se zabývá jen pár firem, a je otázka, zda nejsou vzájemně domluveni, že nabídnou všichni vysokou cenu, a pak se formou subdodávek rozdělí.

0 0
možnosti

Bronislav Šimoník

12. 3. 2012 1:34
Je to důsledek

zvrácené dotační politiky. Eurodotace (tak jak jsou čerpány a jak se přidělují) jsou největším zlem naší doby

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

12. 3. 2012 1:51
Re: Je to důsledek

jasne za 14 miliard zlodejiny kdyz projekt je za 6 miliard muze eu. kdyby ne eu tak by nasi podnikatele byli cestni jako kozeny a poctivi jako krejcir (nebo jiny simonik)

2 0
možnosti

Tramp_007

12. 3. 2012 0:28
Spis se jedna o klasicky model -

- za cisticku se zaplati tolik, kolik bude maximalne k dispozici. Selhavaji ti, kteri stavbu zadavaji. Je videt, ze z jejich penez to nejde. O tom, ze by meli mit nejakou odpovednost vuci tem, kteri je plati, danovym poplatnikum, nemaji tito panove ani tuseni.

0 0
možnosti
F

fackadluhouska

12. 3. 2012 0:25
ci chleba jis

praha si mohla tehdy vzit uver ktery by ze zisku z vodarenstvi mohla nadherne zaplatit. takze to ani nahodou neni tak jak pisete.

za deset let tricet procent podilu na zisku je mam dojem tak pul druhe miíliardy - cili skoro dvakrat vic nez pujcene

a to by bylo jen splaceno stale by byl v ruce majetek

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

12. 3. 2012 13:51
Re: ci chleba jis

Otázka je kolik by jí kdo půjčil. A co kdyby přišli další povodně?

ÚVěry jsou riskantní a měli by být veřejným institucím zcela zakázány.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2237x
Šéfredaktorka oVodarenstvi.cz se zájmem nejen o českou vodu:). Moje kredo: "Než dlouze nadávat, je lepší zkusit to změnit!"

Seznam rubrik